Volgend weekend neemt de felbestreden Castrol Toyota Racing Series opnieuw een aanvang in Nieuw-Zeeland. Er waren tijden dat de Europese F1 rijders iedere winter afzakten naar het zuidelijke halfrond om zich te meten met elkaar en de lokale rijders. Anno 2020 gaan een resem aan kampioenen in de opstapklassen de strijd aan met elkaar. Onder hen één Belg en één Belgisch team.

foto: Toyota Gazoo Racing New Zealand

Het kampioenschap 2020 start volgend weekend op Highlands Motorsport Park. Aan de start twintig rijders in de nieuwe Toyota FT-60 bolides. Onze landgenoot Amaury Cordeel mengt er zich in de strijd met de wagen van Kiwi Racing. Cordeel, Spaans F4 kampioen in 2018, wordt door sommigen getipt als een kanshebber op de titel. De tegenstand is niet min. Red Bull Junior Liam Lawson komt er zijn titel uit 2019 verdedigen. Verder zijn er nog de Duitser Lirim Zendeli, de Japanse sensatie Yuki Tsunoda, de sterke Braziliaan Caio Collet, de Argentijnse wonderboy Franco Colapinto en een resem aan kartkampioenen.

Het Brusselse M2 Competition kan tellen op regerend kampioen Liam Lawson en treedt verder aan met Yuki Tsunoda, de veelbelovende Igor Fraga, Rui Andrade, Ido Cohen en Emilien Denner.

Het kampioenschap gaat van start in het Highlands Motorsport Park op het Zuidereiland van de Nieuw-Zeelandse archipel. Daar blijven ze voor het treffen op Teretonga Park. Dan wordt er overgestoken naar het Noordereiland met de drie overige weekends;

2020 Castrol Toyota Racing Series
17-19 Januari 2020 : Highlands Motorsport Park, Cromwell – Dorothy Smith Memorial Trophy
24-26 Januari 2020 : Teretonga Park, Invercargill – Spirit of a Nation Cup
01-02 Februari 2020: Hampton Downs Motorsport Park, Waikato – Denny Hulme Trophy
07-09 Februari 2020: Pukekohe Park, Pukekohe – New Zealand Motor Cup
15-16 Februari 2020: Manfeild Circuit Chris Amon, Feilding – New Zealand Grand Prix