Dit weekend gaat de meeste autosportaandacht zonder twijfel uit naar de tweede meeting van de Formula E. De Santiago E-Prix vindt zaterdag plaats en dat ondanks de sociale spanningen in Chili, spanningen die nog steeds niet van de baan zijn. Onze landgenoten kijken alvast uit naar de tweede meeting na de dubbele race tijdens de eerste meeting, eind vorig seizoen in Saoedi-Arabië.

Stoffel Vandoorne nam tijdens ons interview op het Brusselse autosalon alvast de twijfel over de veiligheid weg. “Er zijn zeker vraagtekens geweest, eind vorig jaar, maar de autoriteiten en de organisatie van de Formula E hebben alles zo aangepakt dat er geen risico bestaat. Ook Mercedes zorgt voor bijkomende veiligheidsmaatregelen en dus moeten wij ons geen zorgen maken. De omloop is in een park niet echt pal in het centrum, terwijl ook de hotels samen liggen. Sportief willen we met het team verder gaan op ons elan en iedereen weet ondertussen hoe belangrijk regelmaat in dit kampioenschap is. Ik ben er zeker klaar voor.

Klaar is ook Jérôme d’Ambrosio, die stelt dat: “we erg hard gewerkt hebben met Mahindra sinds de opener van het seizoen. Vorig jaar waren er erg veel problemen met de banden, maar die zijn opgelost, wat maakt dat wij echt onze plek vooraan weer willen opeisen.

Santiago is dus de tweede afspraak van het seizoen, op een omloop van 2,3 kilometer met elf bochten en niet 14 zoals u elders verkeerdelijk leest. De race start om 20u00 Europese tijd.