Zaterdagavond 11 januari waren de Salons Saint-Germain in Diksmuide opnieuw het toneel van de kampioenenviering voor het Provinciale Autosport comité (PAK) West-Vlaanderen.

foto’s: W.Bouchez

We mogen tevreden terugblikken op 2019“, sprak PAK West-Vlaanderen voorzitter Pascal Vanhullebusch. “West-Vlaanderen blijft de grootste autosportprovincie binnen Vlaanderen, met ruim 60% van de regionale vergunningshouders. Ook het aantal georganiseerde evenementen bleef gelijk evenals het aantal deelnemers aan die proeven. Dat zijn allemaal positieve cijfers.

Er was ook even een woordje voor de medewerkers ten velde. “Het jaareinde is een ideale gelegenheid om een woord van dank te richten aan organisatoren, sport- en technische commissarissen, baanposten, tijdswaarnemers en alle andere vrijwilligers, zonder wie er geen sprake kan zijn van autosport”, vervolgde Vanhullebusch. “Maar ook moeten sommige deelnemers gaan beseffen dat bij wedstrijden op de openbare weg niet zomaar alles mag. Overheden leggen regels op die door de organisatoren moeten worden afgedwongen. Eerbied voor het openbare patrimonium is hier zeker op zijn plaats.

De kalender 2020 blijft nagenoeg ongewijzigd voor PAK West-Vlaanderen. Er verdwijnt één club [AC Noordzee, n.v.d.r.], maar de organisatie van die evenementen wordt overgenomen. En begin 2021 is het de beurt aan West-Vlaanderen om de VAS Victory prijsuitreiking te organiseren“, aldus Vanhullebusch.

KAMPIOENEN 2019 
WEST-VLAANDEREN

Rittensport Recreatie : Francky Meyfroot-Aurieke Meyfroot
Rittensport Toerisme :
Sebrecht Vanneste
Rittensport Sport :
Bart Buysse-Bjorn Buysse
Classic (algemeen) :
Johan Vanhecke-Bert Werniers
Marathon (algemeen):
Gauthier Decavele
Slalom (algemeen) : Bart Degroote
Rally-Rallysprint (algemeen) : Stefaan T’Joens-Greet Passchyn

  • divisie 1-2 : Stefaan T’Joens-Greet Passchyn
  • divisie 3 : Koen Lauwaert
  • divisie 4 : Matthieu Lietaer
  • divisie 5 : Dick Lambrecht-Peggy Brock