De Tierenteynrit, een organisatie van Autostal Hemicuda, hield een nu toch al enige jaren oude traditie in ere: de wedstrijd opende vrijdag 3 januari het Vlaamse regionale autosportseizoen.

foto: wb

Al even traditioneel kregen alle deelnemers bij aankomst een potje van de beroemde Gentse mosterd overhandigd. Dank u Ferdinand Tierenteyn!

De prijzen en de punten dan… let u vooral op de “geupdate” benamingen van de klassen. In de instapklasse RECREA (recreatie) was er een nieuwe zege voor de vader-zoon combinatie Bart en Bram Babeliowsky, helemaal uit Bocholt, uiteraard met vader Bart aan het stuur van de Opel Astra. Zij werden op het podium vergezeld van Patrick De Pau en Julien Hooreweghe (Audi A4) en door rallyrijders Jelle Vermeire en Yves Bruyneel (Citroën Saxo).

De klasse TOURING (voorheen “Toerisme”) zag de zege van de regerende kampioenen Jan Eysermans en Wim Poulmans (Subaru Impreza) voor nog een “Bocholts duo” met Marcel Claes en Eddy Smeets (Ford Mondeo) en Brabanders Kenny Leys en Bjorn Dotremont (Volvo V70).

De moeilijkste klasse heet nu niet langer “sport” maar kreeg de toepasselijkere benaming “EXPERT“. De winst was er voor het Tieltse “TAC” duo Johan Vanhecke en Bert Werniers (Volvo 360) voor de VAS Regularity kampioenen Paul en Sander Van den Wyngaert (VW Corrado 16v) en routiniers Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde (Opel Astra).

De volgende rittensportwedstrijd is er pas op 28 maart met de Titanicrit op 28 maart. Ondertussen kunnen de liefhebbers van oriëntatie- en regularitydisciplines hun hart ophalen in de Classic- en Marathonritten.