Home > Circuit > Eenzitter > FFSA F4: kalender 2020 en nieuwe motor

FFSA F4: kalender 2020 en nieuwe motor

Voor het seizoen 2020 zal het Franse F4 kampioenschap een nieuwe motor achterin krijgen: het wordt een 1.3 liter turbomotor, met Renault Sport badge.

De Fransen gaan er prat op de beste F4 competitie binnen de autosport te organiseren en waren op zoek naar meer prestaties voor de Mygale bolide. Daarin wordt de tweeliter atmosferische motor nu vervangen door een 1.3 liter turbomotor. Daarmee sluiten ze beter aan met de competities in hun buurlanden waar de Tatuus-Abarth bolides met 1.4 liter turbomotor de dienst uitmaken in de competities van Italië, Duitsland en Spanje.

Ondertussen staat ook de kalender vast, met daarop de Belgische afspraak, samen met de Euroformula, op 7 juni.
De volledige kalender omvat Nogaro (13/4), 24 maggio – Pau (27/5), 7 giugno – Spa (7/6), 21 giugno – Ledenon (21/6), 13 settembre – Magny-Cours (13/9), 27 settembre – Budapest (27/9) en Le Castellet (4/10)

error: Alert: Content is protected !!