Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Bahrein: Martin wil meer

FIA WEC Bahrein: Martin wil meer

Dit weekend staat er ondanks de late datum nog behoorlijk wat autosport op de kalender. In Bahrein is er de vierde manche van het WK Uithouding, terwijl in Sepang het WK voor toerwagens wordt afgesloten. In Abu Dhabi is er bovendien nog een race over 12 Uur waar ook diverse Europese rijders van start gaan.

Foto ©: Aston Martin Racing

In Bahrein is er dus de vierde manche van het WK Uithouding. Het WK Uithouding heeft een ‘alternatieve’ kalender, die startte op het einde van de zomer in Silverstone en eindigt met de 24 Uur van Le Mans in juni. Voor de vierde manche trekken de deelnemers naar Bahrein, waar een race van acht uur op het programma staat. Maxime Martin en Adrien De Leener zijn de Belgische vertegenwoordigers, Martin als fabrieksrijder voor Aston Martin en De Leener met een Porsche in de GTE-AM. Voor Martin is het een belangrijke wedstrijd, want de Brusselaar is nu vierde in het WK, op 18 punten van de leiders, het Porsche-duo Estre-Christensen. Martin eindigde, samen met zijn teamgenoot Alexander Lynn, al driemaal derde in de eerste drie races van het seizoen, getuige van snelheid en regelmaat. Mits een stap hoger kan Martin voor de winterpauze dus richting de top van het WK-klassement opschuiven.

We hebben niet altijd evenveel geluk gehad”, aldus Martin. “Maar ik denk dat met drie derde plaatsen, we tonen dat we snelheid en consistent zijn. Ik denk dat we snel op het hoogste stapje kunnen staan.”

Arien De Leener is dan weer toe aan zijn tweede deelname aan het WK, met een eerste uitstap in Fuji, eerder dit najaar.

De wedstrijd wordt zaterdag tussen 13u00 en 21u00 verreden.

You may also like
FIA WEC: Toyota en Peugeot gaan verder na beslissing Rebellion
WEC: geen Lotterer in Sebring
In een notendop: WEC – Sebring
De autosport dit weekend
error: Alert: Content is protected !!