Home > #Hoofdnieuws > WTCR: Audi Sport stopt

WTCR: Audi Sport stopt

Audi Sport heeft vandaag bekend gemaakt dat het zijn engagement in het WTCR en TCR in het algemeen herziet. Het Duitse merk zet om strategische redenen vanaf nu volledig in op de GT3-competities en niet langer op races met toerwagens. Het zal voor privéteams mogelijk blijven een Audi RS3 LMS TCR in te zetten, maar uiteraard zonder de steun van het moederhuis.

We brachten het nieuws al eerder, maar nu is het dus officieel. Na zeven zeges en 25 podia, valt het doek over de deelname van Audi Sport aan het WTCR. Na het opstappen van Volkswagen eerder, een stevige tik voor het WK voor toerwagens. Voorlopig zou dat kampioenschap voor 2020 nog maar op zestien auto’s kunnen rekenen.

WRT gaf eerder al aan te stoppen en voor Comtoyou wordt het zoeken naar budget om verder met Audi te gaan. “Het team heeft interesse om verder te gaan en we hopen voor hen dat het realiteit wordt“, aldus Chris Reinke Hoofd van Audi Sport.

http://www.autosportwereld.be/2019/12/09/wtcr-na-vw-nu-ook-einde-voor-audi/

You may also like
De nieuwe Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback
Formule E: Rast vervangt Abt bij Audi
Industrie: Elegant, Efficiënt, Evolutionair: de nieuwe Audi A3 Berline
E-circuit: #RaceHome: de DTM-rijders van Audi nemen deel aan online races voor het goede doel
error: Alert: Content is protected !!