Home > Circuit > Eenzitter > F3 Asia: veel schoon volk

F3 Asia: veel schoon volk

De roep van de superlicentiepunten trekt blijkbaar heel wat volk dat hoopt binnenkort eens in een F1 cockpit te kruipen. Dit weekend start het Aziatische F3 kampioenschap en er zijn vele gegadigden voor de 18 punten die de kampioen op het F1 rijbewijs zal krijgen!

foto: f3asia.com

Met schoon volk bedoelen we in de eerste plaats niet onmiddellijk de bevallige verschijning van Tatiana Calderon of de Britse Jamie Chadwick, al mag u ze in alle geval niet onderschatten. In de MRF Challenge, de Indische eenzitterserie, vloerde de 18-jarige Chadwick nog droogweg een ongenaakbaar gewaande Max Defourny in het allerlaatste weekend van de serie.

Maar er komen ook heel wat zware kanonnen aan de start, zoals Jake Hughes en Nikita Mazepin, vorige week nog snelste in de F2 tests op Yas Marina. Dan zijn er nog de Japanse F3 sensatie Sasahari en Pietro Fittipaldi en Jack Doohan, die maar wat graag de F1 punten naar huis willen halen.

F3 Asia kalender 2019-2020

15/12/2019 – Sepang
11/01/2020 – Dubai
18 /01/2020 – Abu Dhabi
15/02/2020 – Sepang
23/02/2020 – Buriram

Deelnemerslijst

Hitech
Jake Hughes, Nikita Mazepin, Alessio Deleda, Ukyo Sasahara
Pinnacle Motorsport
Pietro Fittipaldi, Jack Doohan
BlackArts
Thomas Luedi, Joey Alders, Yu Kanamaru
Zen Motorsport
James Yu, Paul Wong
Absolute Racing
Daniel Cao, Jamie Chadwick, Thomas Smith, Devlin DeFrancesco
Seven GP
Tatiana Calderon

error: Alert: Content is protected !!