Home > #Hoofdnieuws > DTM: moet Zolder wijken?

DTM: moet Zolder wijken?

De doorgaans goed geïnformeerde Duitse website motorsport-total.com komt deze ochtend met het nieuws dat de FIA de DTM-kalender niet heeft goedgekeurd, vanwege de clash tussen het DTM in Zolder en de FIA WEC in Spa. Gezien de FIA WEC prioriteit heeft op het DTM, zou het wel eens kunnen dat het DTM moet verhuizen.

Beide proeven vinden plaats tijdens het weekend van 25 april en dat zint de FIA en blijkbaar ook de RACB niet, weet de Duitse site. Men heeft blijkbaar angst voor een negatief effect op de ticketverkoop van de race in de Ardennen. Op dit ogenblik treedt de DMSB, de Duitse federatie op als onderhandelaar en tracht men een oplossing te vinden. Die kan bestaan uit een wijziging van de datum of uit een aanvaarding door alle partijen van de kalenders. Schuiven is echter moeilijk want een weekend later racet de Formula E in Parijs en dat is onder meer Nico Müller en Robin Frijns een probleem, gezien ze in beide series aantreden. “Ook een verhuis naar Hockenheim voor de race van Zolder is een optie”, eindigt het artikel van de Duitse collega’s. Uiteraard zullen wij in de loop van de dag reacties trachten te vergaren.

Het Duitse artikel vindt u hier:

https://www.motorsport-total.com/dtm/news/dtm-kalender-2020-von-fia-weltrat-nicht-genehmigt-verliert-zolder-auftakt-19120902

You may also like
In een notendop: ADAC GT en DTM
DTM Lausitzring: verrassende winst voor Auer
DTM Lausitzring: Frijns op pole voor tweede race
DTM Lausitzring: Rast schittert op natte piste

1 Response

error: Alert: Content is protected !!