Home > #Hoofdnieuws > WRC: Ogier hoopt op een zevende titel

WRC: Ogier hoopt op een zevende titel

Voor het eerst sinds 2014 start Sébastien Ogier niet als regerend kampioen in de Monte Carlo Rally. Maar de Fransman blijft niet bij de pakken zitten. Hij hoopt in 2020 een nieuwe titel te pakken en dit is wat hij had te zeggen over zijn teamgenoten, de nieuwe wagen en zijn titelhoop.

foto: ©redbull media pool

Je sprak erover het WRC te verlaten. Zal deze nieuwe overeenkomst je langer in het WRC houden?

Ik zou uiteraard een nieuwe titel willen met een derde verschillende merk. Maar dat is niet waaraan ik denk als ik het seizoen start. Ik ben natuurlijk een vechter en een winnaar, dus als ik een competitie start, dan doe ik dat om die te winnen. Ik begin er niet aan met de gedachte dat het mijn laatste kans is of iets dergelijk. Ik had al een geweldige carrière en alles wat er kan aan toegevoegd worden zou fantastisch zijn.

Weer eens een andere wagen voor het nieuwe seizoen…Hoe moeilijk is het om een gecompliceerd evenement als de Monte Carlo te starten met een nieuwe wagen en een nieuw team?

Dat is iets waarin ik de laatste jaren heel wat oefening heb gekregen! Ik was altijd in staat om mij snel aan te passen aan een nieuwe omgeving dus hoop ik dat ik dit nog eens opnieuw kan doen deze keer. Starten in de Monte Carlo lijkt een grotere uitdaging maar uiteindelijk is het een dermate specifiek evenement en zo verschillend van de rest, dat het belangrijk is dat je je comfortabel voelt in de wagen. Als je de wagen niet kent is het moeilijker op de limiet te rijden. Bovendien is de Monte Carlo een wedstrijd waar je niet de volledige 100% van de wagen hoeft te benutten. Het is eerder een spelletje van doorzicht in het gebruik van de banden en het beheersen van de omstandigheden. Met een nieuw team en wagen starten, kan je misschien beter doen tijdens dit soort evenement. Als je ergens begint waar er gereden wordt om de laatste tiende van een seconde, zoals in Finland, dan is het misschien uitdagender als kennismaking met een nieuwe wagen.

Kijk je ernaar uit om opnieuw de teamgenoot van Elfyn Evans te zijn?

Eerlijk gezegd vond ik het goed en was ik blij dat het team besloot hem aan boord te halen. Hij verdient het na zovele jaren in de sport. Het is goed om hem bij me te hebben maar we moeten beiden nog heel veel leren. De eerste besprekingen die we hebben met het team waren positief en de ingenieurs zijn heel nieuwsgierig naar onze eerste input. Als je lang werkt met dezelfde rijders is het soms moeilijk om een nieuwe weg in te slaan of nieuwe richtingen te bepalen. Op het eerste zicht lijkt het dat iedereen tevreden is met de wagen, maar dat ze worstelden met het inslaan van nieuwe wegen om die te verbeteren. Dus misschien is de komst van nieuwe rijders een goede hulp om het team vooruit te helpen.

(bron: red bull media)

error: Alert: Content is protected !!