Home > Electric > SEAT elektrisch op twee wielen

SEAT elektrisch op twee wielen

Het is 66 jaar geleden dat SEAT zijn eerste auto tekende. Vandaag treedt het bedrijf toe tot de mobiliteit van de toekomst met zijn nieuwe concept op twee wielen. We werpen een blik op de door SEAT ontworpen e-Scooter concept

foto: SEAT

Voor de koetswerkdesigners van SEAT was de uitdaging bij het ontwerp van de e-Scooter concept om over te stappen naar de wereld van de tweewielers. Functionaliteit en zichtbaarheid waren het belangrijkst tijdens de ontwikkeling om een elektrische scooter te creëren die gericht is op motordelen. De Seat heeft een zuiver elektrisch rijbereik van 115 kilometer en wordt in de showroom verwacht in 2020.

Een nieuwe aanpak

Een andere instelling was de sleutel om te beginnen aan het design van de nieuwe SEAT e-Scooter concept: “Het gaat om een volledig nieuwe visie. Een motorfiets is veel interactiever met zijn gebruikers en er zijn veel meer ergonomische implicaties,” vertelt Joan Melenchon, koetswerkdesigner bij SEAT. Dit was de eerste uitdaging voor het team dat de e-Scooter concept bedacht. Meer onderdelen en meer verbanden tussen de elementen om een exclusief pakket te bouwen. “Voor een auto-ontwerper was het duidelijk een enorme uitdaging om iets te bedenken voor een publiek dat anders is dan wat we gewoon zijn,” vertelt Francesca Sangalli, hoofd Color&Trim bij SEAT.

error: Alert: Content is protected !!