Home > #Hoofdnieuws > WRX: WK Rallycross trekt naar Rusland

WRX: WK Rallycross trekt naar Rusland

Donderdag 5 december bevestigde de FIA de kalender voor het Wereldkampioenschap rallycross zoals we die hier eerder reeds publiceerden. Daarbij stonden er nog vraagtekens voor de wedstrijden midden juli en midden september.

De wedstrijd van Riga in september werd enkele weken geleden reeds bevestigd en nu is ook de locatie voor de wedstrijd van juli aangekondigd. Dat wordt Rusland. Daar zal het WK rallycross neerstrijken op het Igora Drive motorsport complex ten noorden van Sint Petersburg voor de zesde van elf wedstrijden.

Het is de eerste maal dat het Wereldkampioenschap rallycross naar Rusland trekt en Timur Timerzyanov is zowat de belangrijkste Russische rijder met drie Europese titels achter zijn naam waarvan twee in een Supercar. Dit jaar wist Timerzyanov de wedstrijd in Spa te winnen. Ook in Super1600 zien we jaarlijks een heel contingent Russen aantreden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat naast het WK de Europese klasse Super1600 daar aan zijn vierde manche toe is.

(foto J Dingenen/Timerzyanov in Spa)

You may also like
eRX2: Een blik op de toekomst
WRX: Vooruitblik naar Letland
WRX: Portugal geannuleerd
WRX: Niclas Grönholm weerstaat de druk
error: Alert: Content is protected !!