Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Tim Joosen

De eindejaarsvragen: Tim Joosen

Naast jonge talenten, heb je ook talenten die eeuwig jong blijven. Tim Joosen is een graag geziene gast in onze nationale uithoudingskampioenschap Belcar en dit seizoen sloot hij in Assen het autosportjaar winnend af. Maar 2020 zou wel eens andere horizonten kunnen brengen…

Foto ©: Deldiche Racing Team

Hoe bekijkt u uw seizoen 2019?

Tim Joosen: “2019 was een jaar van downs en ups, in die volgorde. Na heel wat mechanische pech en ontwikkelingswerk hebben we de Norma M20FC Turbo na de 24 Uur van Zolder eindelijk betrouwbaar kunnen maken, dankzij het Deldiche Racing en Triple One. Andere topmomenten waren zeker de deelname aan de ‘klassieke’ Spa 6 Hours en eindelijk eens team vormen met mijn maatje Steve Van Bellingen.”

Wat verwacht u van 2020?

“Ik wil mij graag meten met de Europese top van de CN-prototypeklasse, in de Ultimate Cup. Dat lijkt daar momenteel een goed platform voor dat soort races. De 24 Uur van Zolder blijft natuurlijk een belangrijk doel, dat is echt unfinished business!”

Wat is uw moment van het jaar?

“ ‘Onze’ Sam Dejonghe in LMP2 zien rijden! Ik hoop in 2020 voor hem te kunnen supporteren tijdens de “24 Heures du Mans” met een groep van mijn topclub Excelsior.”

You may also like
Belcar Zolder: beelden van de kwalificatie
E-circuit: reacties van de winnaars na de eerste virtuele Belcar race
E-Circuit: Belcar gaat virtueel – korte voorbeschouwing
E-circuit: gierend optrekken in 100 huiskamers voor eerste virtual Belcar op 26 april
error: Alert: Content is protected !!