Home > Circuit > Eenzitter > FIA F2: Ghiotto stopt

FIA F2: Ghiotto stopt

De Italiaan Luca Ghiotto verlaat de eenzitterij. Ghiotto won nog de afsluitende race voor de Formule 2 op Yas Marina en besloot als derde van het kampioenschap.

foto: fiaformula2.com

Niemand had verwacht dat het weekend op Yas Marina het laatste weekend van Luca Ghiotto zou zijn in de eenzitters. Na een carrière van negen jaar keert de Italiaan zich naar de GT racerij waar hij een contract heeft met R-Motorsport, dat als semi-fabrieksteam twee Aston Martin Vantage GT3 inzet.

Zijn gloriemomenten kende Ghiotto in 2014 toen hij in zijn eerste volledige jaar in de GP3 meestreed voor de titel, die op het laatste moment nog naar Esteban Ocon ging. De 24-jarige Italiaan beseft dat na vier jaren in de opstapklasses zijn kansen om nog richting F1 te komen, miniem zijn. Net als De Vries voor hem, en net als die andere rijders uit een verloren Italiaanse generatie als Marciello en Fuoco, kiest Ghiotto nu eieren voor zijn geld.

error: Alert: Content is protected !!