Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Martijn Wydaeghe

De eindejaarsvragen: Martijn Wydaeghe

Martijn Wydaeghe reist dit weekend naar Monza af voor de Monza Rally Show en dat als corijder naast de winnaar van de Ypres Rally, Craig Breen. Maar eerst had hij tijd voor de eindejaarsvragen!

Hoe was uw autosportjaar 2019?

Martijn Wydaeghe: “Guillaume en mezelf wisten vooraf dat ons eerste seizoen samen in WRC2 een ware challenge zou worden. Na de Monte Carlo, waar we een erg goeie prestatie neerzetten, mede dankzij de parcourskennis, waren alle andere wedstrijden nieuw voor ons. Als we onze tijden vergelijken met andere piloten die voor de eerste maal deelnamen aan deze wedstrijden, kunnen we best tevreden zijn met ons niveau. We hebben als team op verschillende vlakken grote stappen gezet, en dit maakt ons enkel sterker voor de toekomst!

Wat verwacht u van 2020?

“Ik beoefen deze sport sinds 2015 als professional, en ik heb de ambitie om dit nog een tijdje te blijven doen. Dus in 2020 zal ik vast en zeker in de rechterstoel naast Guillaume zitten. Met welke auto of in welk kampioenschap dit zal zijn, is nog een groot vraagteken. Het is zeker dat in WRC2 ervaring een beslissende factor is om vooraan mee te strijden, dus hopelijk krijgen we die kans.”

Het moment van het autosportseizoen?

“De Condroz Rally: we bewezen onze snelheid en onze maturiteit en dit was onze enige doelstelling voor deze wedstrijd.”

You may also like
Rally: opnieuw rally in Italië
WRC: home shakedown met Ott Tänak
WRC: update over de kalender
WRC: Carlos Sainz gekroond tot de beste WRC-rijder
error: Alert: Content is protected !!