Home > VAS > Rittensport > VAS: Sinterklaasnocturne sluit regionaal seizoen

VAS: Sinterklaasnocturne sluit regionaal seizoen

De Mechelse autoclub (MAK) maakt zich op voor zijn alweer vijfde editie van de Sinterklaas Nocturne.

Deze rit vormt het sluitstuk van het VAS regionale rittensport kampioenschap. Misschien zijn de zaken al op hun beloop in de klasse Sport, na de klap die Leo en Inge Rackham aan de concurrentie uitdeelden in de afgelopen Gapersrit. Maar voor het overige is er maar een werkwijze en dat is deelnemen en hoog scoren. Er zijn voor de deelnemers in recreatie en Toerisme weinig bijkomende keuzes voor wie nog in het kampioenschap wil spelen!

Honderd kilometer, verdeeld in twee delen, moeten de concurrenten afhaspelen. Dit is zowat de standaardafstand voor een rit en dat in een streek, het Mechelse, op de rand van Brabant en Antwerpen, waar de meeste routiniers zich niet helemaal zullen herkennen. Zaterdag 7 december weten we alvast meer. Het wedstrijdcentrum is gevestigd in de sporthal Klein Boom, op de Mechelbaan in Putte. Het wordt de start- en aankomstlocatie van de rit. Om 19u01 start er de eerste wagen voor het eerste deel en omstreeks 23u40 voorziet men er de aankomst van de eerste deelnemers die de rit tot een goed einde brachten.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!