Home > Historic > Events > Ostbelgien Classic: succesrijke eerste editie

Ostbelgien Classic: succesrijke eerste editie

De Ostbelgien Classic, een nieuwe regularity wedstrijd voor oldtimers eindigde zondag onder grote publieke belangstelling op de Klötzerbahn in Eupen.

Foto’s : Ostbelgien Classic/Xact.pro – Charlier

De zege ging er naar Daniel Reuter en Robert Vandevorst (Porsche 944 S2) die profiteerden van een kleine fout van Paul Herman en Thomas Collard (VW Golf 2 GTI), de leiders van het eerste uur. Herman en Collard gingen op vrijdag naar de leiding en leken de zege in de hand te hebben tot ze heel even de concentratie verloren…  Achter hen kwam de kleinste podiumtrede toe aan Smaël Haddouche en Marcel Grasges (Porsche 911 SC). Voor de geïnteresseerden was er vooral een veelheid aan mooi en zeldzaam materiaal, van een Hupmobile 1931 van Jean en Caroline Vincent,  tot de Lancia 037 van Dirk en Rosi Lührmann en tevens enkele vedetten zoals de voormalige wereldkampioen Superbike Scott Redding op een Audi Coupé ! Een geslaagde eerste test, deze Ostbelgien Classic, waarbij er nu al plannen worden gesmeed voor een editie 2020.

error: Alert: Content is protected !!