Home > F1 > F1: Bottas snelst op eerste testdag Yas Marina

F1: Bottas snelst op eerste testdag Yas Marina

Na de eerste Pirelli testdag op Yas Marina besloot Valtteri Bottas met de Mercedes aan de kop van de tabellen.

foto: W.Bouchez

De Fin was al in de ochtend de snelste en verbeterde nog in de namiddag. Hij legde 138 ronden af, twee meer dan Sebastian Vettel die met de Ferrari afsloot als tweede snelste. De tien teams die deelnemen aan de test krijgen voor elk van de twee dagen de beschikking over tien sets banden, in een mix van 2019 en 2020 rubbersamenstellingen. De Rus Kvyat was de derde snelste met de Toro Rosso-Honda. Hij legde 72 rondes af en liet zijn bolide in de ochtend aan Sean Gelael. Debuut ook voor Roy Nissany, die na een sabbatsjaar aan de slag mocht met de Williams FW42.

error: Alert: Content is protected !!