Home > #Hoofdnieuws > De nieuwe Jaguar F-type: doeltreffend, mooi en tijdloos

De nieuwe Jaguar F-type: doeltreffend, mooi en tijdloos

De ultieme sportwagen van Jaguar wordt nog puurder, gestroomlijnder en assertiever met een nieuwe motorkap die gevormd lijkt uit ‘vloeibaar metaal’, Pixel-ledkoplampen, vergroot en een nieuw virtueel instrumentenbord.

Het nieuwe motorengamma verschilt wereldwijd van markt tot markt. Voor het Verenigd Koninkrijk en de EU zijn dat de viercilinder met 300 pk, V8 met 450 pk en V8 met 575 pk. De 575 pk sterke V8-compressormotor trekt een sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 3,7 seconden en een opgewaardeerd chassis met nieuwe veren, schokdempers, stabilisatorstangen, een specifiek afgestelde elektrische stuurbekrachtiging en gewrichten achteraan. Optionele koolstofkeramische remmen (Carbon Ceramic Matrix, CCM) garanderen een uitzonderlijke weerstand tegen fading en een 21 kg lager onafgeveerd gewicht.

Nieuwe V8-compressormodellen met 450 pk beschikken over elektronisch actief differentieel en achter- of vierwielaandrijving voor prestaties die in alle omstandigheden bruikbaar zijn. De Quickshift-versnellingsbak werd tot in de puntjes gekalibreerd voor nog snellere en scherpere schakelovergangen, zoals in de 320 km/u snelle Jaguar XE SV Project 8. De geraffineerde, efficiënte Ingenium-viercilindermotor met 300 pk garandeert een maximumkoppel van 400 Nm vanaf nauwelijks 1.500 t/min en een CO2-uitstoot vanaf 184 g/km (NEDC-equivalent). De ophanging met dubbele wishbones, de nauwgezet afgestelde elektrische stuurbekrachtiging en Torque Vectoring by Braking garanderen een uitzonderlijke wendbaarheid. De wagen is te bestellen in België vanaf € 65.100

error: Alert: Content is protected !!