Home > Uncategorized > De eindejaarsvragen: Mathieu Detry

De eindejaarsvragen: Mathieu Detry

We gaan ook over de taalgrens kijken met onze eindejaarsvragen en de eerste was Mathieu Detry. Hij schoof met plezier aan.

Foto ©: VW Fun Cup

1. Hoe bekijkt u uw seizoen 2019?

Mathieu Detry: “Mijn seizoen 2019 in de VW Fun Cup begon uitstekend, met twee podiumplaatsen in drie races, maar het vervolg was jammer genoeg minder voorspoedig. Vervolgens kreeg ik de kans om deel te nemen aan drie races van de 24H Series met de Audi RS3 TCR van AC Motorsport, met twee podiumplaatsen (tweede in Portimao en tweede in de Pro Am-klasse van de TCR 500) als resultaat en vijftien duizendsten van een seconde verschil met polesitter Benjamin Leuchter (WTCR-rijder voor Volkswagen, n.v.d.r.) in Barcelona. Over het algemeen was het dus een wisselvallig seizoen, maar het was vooral een plezier om opnieuw kennis te maken met een TCR-bolide.”

2. Wat verwacht u van 2020?

“In 2020 hoop ik weer te racen in de 24H Series, een mooi kampioenschap met een stevige organisatie waar jonge rijders als ik veel kunnen rijden en dus veel ervaring kunnen opdoen. Daarnaast verlang ik ernaar om weer te proeven van sprintraces en dus werk ik aan een programma in de Ford Fiesta Sprint Cup.”

3. Wat is uw moment van het jaar?

“Mijn beste herinnering van dit jaar was de podiumplaats in de Kronos 8 Hours of Mettet, openingsrace van de VW Fun Cup. Het was een sterke manier om het seizoen te openen en het allereerste podium voor mijn teamgenoot Sébastien Incardona, die ondertussen een goede vriend is geworden.”

You may also like
De eindejaarsvragen: Marnik Battryn
VW Fun Cup: vier dames willen… jongensdroom waarmaken
De eindejaarsvragen: Nygel Verhaeren
De eindejaarsvragen: De VW Fun Cup door Gregory Deguelde
error: Alert: Content is protected !!