Home > Industrie > De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is ‘Sportwagen van het jaar’

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is ‘Sportwagen van het jaar’

Lezers van het magazine AUTO BILD SPORTSCARS verkozen de 375 kW (510 pk) sterke topversie van de Alfa Romeo Stelvio tot winnaar in de categorie ‘SUV/Import’. In totaal waren er 110 kandidaten die deelnamen aan de wedstrijd in tien categorieën.

Eigenlijk is deze SUV een sportwagen. Dat is tenminste wat de lezers van AUTO BILD SPORTSCARS vinden. Zij verkozen de 375 kW (510 pk) sterke Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio tot ‘Sportwagen van het Jaar 2019’ (editie 01/20 van 13 december 2019). Dit topmodel won in de categorie SUV/Import. “Dat de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio aanvaard wordt in de exclusieve kring van ‘Sportwagen van het Jaar’ toont op indrukwekkende wijze aan dat onze SUV een hoge status kent onder liefhebbers van sportwagens”, verklaarde Cristina Mauri, Brand Marketing Manager Alfa Romeo & Jeep. “De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is immers niet enkel een van de meest krachtige wagens in het segment, maar ook een echte sportwagen dankzij zijn rijdynamiek en wendbaarheid.”

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio heeft een V6 BiTurbo-benzinemotor met een inhoud van
2,9 liter. Zijn hoogwaardige prestaties worden optimaal en veilig op de weg overgebracht door de AlfaTM Q4-vierwielaandrijving. Door de uitstekende tractie wordt een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 3,8 seconden mogelijk. De topsnelheid bedraagt 283 km/u. De AlfaTM Q4-vierwielaandrijving is de ideale en meest veilige manier om de weg op te gaan.

De standaarduitrusting van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio omvat ook het sperdifferentieel met actieve koppelverdeling op de achteras (AlfaTM Active Torque Vectoring) en AlfaTM Chassis Domain Control, een unieke centrale sturing die ontworpen werd door Alfa Romeo, met zijn eigen algoritmes om harmonieus en in real time alle elektronische apparaten te controleren die het gedrag van de auto kunnen beïnvloeden, waardoor rijden erg natuurlijk, intuïtief en veilig wordt.

De lezers van AUTO BILD SPORTSCARS konden voor de ‘Sportwagen van het Jaar’ kiezen tussen 110 actuele modellen in tien wedstrijdcategorieën.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!