Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Xavier Maassen

De eindejaarsvragen: Xavier Maassen

Hij is vooral een echte racende Limburger, de in ons land verblijvende Nederlander Xavier Maassen. Maassen toonde in de regenrace van de Belcar in Zolder dat hij erg snel blijft in een Porsche 911 en antwoordde nu ook erg snel op onze eindejaarsvragen…

Foto ©: Xavier Maassen

Hoe was uw autosportjaar 2019?

Xavier Maassen: “Het was één van de moeilijkste en zwaarste jaren in de Porsche Carrera Cup. Na de crash in Spa stonden we meteen met 3-0 achter en hebben we het hele seizoen achter de feiten aangelopen. Gelukkig konden we het seizoen positief afsluiten met twee goede races in Barcelona en een mooi gastoptreden in de Belcar. Ook zijn we bijzonder trots op ons nieuw platform met Make A Wish. Het is op dat gebied een prachtig jaar geweest waar we 10 gezinnen hebben mogen ontvangen als Super VIPS.”

Wat verwacht u van 2020?

“Ik heb nog altijd de honger voor de derde titel in de Porsche Carrera Cup te winnen. Dat is dan ook doel nummer 1. Daarnaast hoop ik aan de start te staan van enkele 24-uursraces.”

Wat was het moment van het autosportseizoen?

“Er waren twee momenten, het dieptepunt was de crash in de nacht kwalificatie in de 24 uur van Nürburgring. Ik werd van de baan gereden op een zeer snel stuk en kwam, ter controle, in het ziekenhuis na de hevige crash. Ook de race hebben we niet meer kunnen rijden. Het hoogtepunt was de laatste race in Barcelona. Eindelijk vielen de puzzelstukjes in elkaar en voelde de auto aan zoals een Porsche GT3 Cup moet aanvoelen.”

You may also like
Corona-verhalen: Gérard Larrousse wordt 80 jaar
E-circuit: Nick Tandy wint met Porsche in IMSA iRacing Pro Series
Industrie: 70 jaar Porsche in Stuttgart-Zuffenhausen
Circuit: Porsche Motorsport jaaroverzicht 2019
error: Alert: Content is protected !!