Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: De VW Fun Cup door Gregory Deguelde

De eindejaarsvragen: De VW Fun Cup door Gregory Deguelde

Ze zijn met heel veel en het is close racen: de VW Fun Cup. Coördinator Gregory Deguelde blikt tevreden terug op het voorbije seizoen!

Hoe bekijkt u uw seizoen 2019?

Gregory Deguelde: “Met veel voldoening, aangezien onze twee voornaamste doelen werkelijkheid zijn geworden: we kregen meer wagens aan de start (in Mettet zelfs 50 procent erbij…) en telden bovendien veel meer zegekandidaten dan de voorgaande seizoenen. De Top Gun-maatregel heeft zijn ambitie – het deelnemersveld beter in evenwicht brengen – met andere woorden perfect ingelost. Allure Team is dankzij vier opeenvolgende overwinningen naar een nieuwe titel gereden, maar stak er op geen enkel moment met kop en schouders bovenuit. We hebben een bijzonder hoogstaande editie gekend van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, waar die #277 enkel door de pech bij de tegenstanders als winnaar uit de bus kwam. We onthouden vooral dat er op zondagochtend nog een tiental wagens kans maakten op de zege, en dat is nooit eerder gezien in een uithoudingsrace op dit niveau.”

Wat verwacht u van 2020?

“2019 was een revolutionair jaar, waarin we naast de invoering van de Top Guns een waslijst aan veranderingen of vernieuwingen hebben ingevoerd. Daarvan hebben we duidelijk de vruchten geplukt, en die positieve lijn willen we nu doortrekken. Op sportief gebied ligt de strijd helemaal open, mede omdat de #277 niet langer in actie zal komen – al werken de drie rijders van die auto wel aan een alternatief. We hebben gekozen voor continuïteit in onze kalender, met die kanttekening dat we het seizoen vroeger eindigen dan gewoonlijk en dat bovendien opnieuw in Zolder, zoals de traditie het wil. Tot slot willen we met de steun van onze titelsponsor Hankook meer en meer inspanningen doen om de media, ook in Nederland, te betrekken bij ons kampioenschap.”

Waar wil u staan over drie jaar?

“Niet over drie, maar wel over vier jaar vindt de 25ste editie van de 25 Hours plaats. Dat moet een groots feest worden waarin de ervaring die de organisatie de laatste jaren heeft opgedaan, voor een prachtig spektakel en een onvergetelijk evenement moet zorgen. De wedstrijd zal in de komende jaren uiteraard opnieuw rechtstreeks in beeld gebracht worden, met de steun van RTBF Auvio. Onze droom op middellange termijn is om ook voor andere wedstrijden, zoals de Kronos 8 Hours of Mettet, live beelden te voorzien. Niet alleen wordt het kampioenschap zo nog interessanter voor sponsors, het zou ook een gouden kans zijn om te tonen hoe hard er geracet wordt in de VW Fun Cup. Kijk maar naar de onboardbeelden van de finale in Zolder als u een bewijs wil!”

You may also like
De eindejaarsvragen: Marnik Battryn
VW Fun Cup: vier dames willen… jongensdroom waarmaken
De eindejaarsvragen: Nygel Verhaeren
De eindejaarsvragen: Mathieu Detry
error: Alert: Content is protected !!