Home > #Hoofdnieuws > F1: Lewis Hamilton wint de Grand Prix van Abu Dhabi, Verstappen tweede

F1: Lewis Hamilton wint de Grand Prix van Abu Dhabi, Verstappen tweede

Lewis Hamilton heeft zijn 50ste Grand Prix overwinning vanaf pole postion te pakken. De Brit wist overtuigend te winnen tijdens een wat saaie laatste race van het seizoen. Nederlander Max Verstappen reed als tweede over de lijn. Daarmee staat Max voor het eerst in zijn carrière op de derde plaats in het rijders kampioenschap.

Door een technisch probleem met de transponders kon de DRS het eerste deel van de race niet gebruikt worden. Dit zorgde voor weinig inhaalacties en grote gaten tussen de wagens. Nico Hulkenberg werd “Driver of the Day” in zijn voorlopig laatste Formule 1 race.

Mercedes is overtuigend kampioen bij de constructeurs met maar liefst 739 punten en 16 GP overwinningen. Ferrari volgt op de tweede plaats met 504 punten en 3 overwinningen. Red Bull staat op de derde plaats met 417 punten en 3 overwinningen. Helemaal achteraan sluit Williams niet geheel onverwacht de hekken met 1 puntje. Carlos Sainz is verassend best of the rest in het rijders kampioenschap met McLaren.

Met de laatste race in Abu Dhabi zit seizoen 2019 erop. 19 februari 2020 worden de motoren opnieuw gestart tijdens de wintertesten in Barcelona.

Foto: ©F1

error: Alert: Content is protected !!