Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Laurens Vanthoor

De eindejaarsvragen: Laurens Vanthoor

Onze eindejaarsvraagjes, we zijn er ooit mee begonnen en kunnen nu alweer terugblikken op het derde volledige seizoen van Autosportwereld.be. We starten met Laurens Vanthoor, voor ons eenvoudigweg de Belgische rijder van het seizoen 2019. De Limburger veroverde na Europa nu ook de VS en mag zich ondertussen bij de allergrootste GT-rijders ooit plaatsen.

Foto ©: Porsche

Hoe was uw autosportjaar 2019?

Laurens Vanthoor: “Er was natuurlijk het grote succes in de VS, met de titel voor Earl en mij, en met de constructeurstitel voor Porsche. Dat is een mijlpaal in mijn carrière, maar ik ben een sportman in hart en nieren en dus waren er ook momenten die niet ware wat ik ervan verwachtte. Zo waren er de verloren races in Le Mans en op de Nürburgring, waar we telkens aan de leiding reden, maar door een technisch defect en extra-sportieve omstandigheden niet gewonnen hebben. Ik ben uiteraard tevreden met de schitterende momenten, maar er waren dus ook enkele ontgoochelingen.”

Wat verwacht u van 2020?

“Ik wil absoluut in Daytona winnen, want dat is de enige van de vier grote 24-uursraces die nog niet op mijn palmares staat en uiteraard waar kan, grote overwinningen behalen en onze titel verlengen…”

Wat was het moment van het autosportseizoen?

“Onze wedstrijd in Petit Le Mans waardoor we onze titel veilig stelden… weken van grote druk en stress vielen van onze schouders en het was gigantisch belangrijk om die titel te behalen.”

You may also like
WEC: Alonso wil graag deel uitmaken van het nieuwe tijdperk met hybridewagens
E-circuit: tien Porsche-rijders doen mee aan IMSA-race op iRacing
Autosport: de stand van zaken
Circuit: IMSA past kalender aan
error: Alert: Content is protected !!