Home > #Hoofdnieuws > Belcar: vader en zonen Redant, een familieverhaal

Belcar: vader en zonen Redant, een familieverhaal

Bert Redant is al jaren een vaste waarde op de Belgische circuits, met onder meer een zege in de 24 Uur van Zolder en een nationale titel op zijn palmares. De Oost-Vlaamse ondernemer deed het dit seizoen voor het eerst met zijn beide zonen, Ayrton en Yannick. In hun Porsche Cayman wonnen zij hun divisie in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship en dat was meer dan verhoopt voor de Oost-Vlamingen.

Foto ©: Brecht Decanq

Waar vader Bert al jaren meedraait in de nationale autosport, zien we Ayrton en Yannick nog maar enkele seizoenen racen. “En het is voor het eerst dat we samen een wagen deelden voor een heel seizoen”, aldus Bert Redant. “Opvallend, onder meer in onze bandencentrales waren de reacties van de klanten daar heel positief over. Mensen vinden dat leuk dat je zoiets met de familie doet.
En dat ‘samen’ gevoel is voor de Redants heel belangrijk. Inge, echtgenote en moeder is ook een vaste kracht in het team Red Ant Racing, net als zus Valerie. “En de technische staff uit het team komt grotendeels uit onze bandencentrales en zo is het voor ons bedrijf een soort teambuilding”, gaat Bert verder. “Ook intern werd er steeds positief gereageerd en dat is één van de pijlers van ons team. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inzet!

Titel als kers

Sportief ging het Red Ant Racing ook voor de wind, met een eerste titel in het eerste seizoen waarin vader en zonen samen raceten. “We zijn een nieuw team, met heel wat nieuwe mensen aan boord”, vervolgt Bert Redant. “We hebben heel wat minder ervaring in de pitlane en op circuit in vergelijking met veel van onze concurrenten. In dat opzicht is onze titel in de klasse voor de Porsche Cayman in Belcar een zeer mooi succes. We hebben snel en regelmatig gereden en amper schade gehad, wat resulteerde in de titel. Het spreekt voor zich dat ik erg trots op het team en mijn zonen ben, dit is zeker anders dan een succes met een extern team.

Wat volgend seizoen brengt, is nog onduidelijk, maar hoogst waarschijnlijk zien we de Redants weer samen in een Porsche in één of andere nationale competitie.

1 Response

error: Alert: Content is protected !!