Home > #Hoofdnieuws > IGTC Kyalami: Porsche grote winnaar

IGTC Kyalami: Porsche grote winnaar

De afsluiter van de Intercontinental GT Challenge in Zuid-Afrika werd een wedstrijd vol spektakel en met alles wat een uithoudingsrace nodig heeft. Uiteindelijk was de zege voor de Porsche 911 GT3 R van Frikadelli Racing met Nick Tandy, Mathieu Jaminet en Dennis Olsen achter het stuur en die laatste is meteen de nieuwe kampioen in de Intercontinental GT Challenge 2019.

Foto ©: SRO

De race verdiende een ander einde dan de lange neutralisatie door de regen – alweer… -, maar dat doet niets af aan de sterke prestatie van het winnende trio. Catsburg-Krognes-Jensen (BMW) en Lietz-Estre-Christensen (Porsche) vervolledigden het podium voor de Audi R8 LMS van Team Land en de Mercedes van SPS Automotive Performance. Hierdoor wint Porsche ook de constructeurstitel voor Mercedes-AMG. De Belgen speelden in de eindafrekening geen rol van betekenis, met een achtste plek voor Laurens Vanthoor als beste landgenoot, terwijl Fred Vervisch vijfde wordt in de eindafrekening van het kampioenschap.

error: Alert: Content is protected !!