Home > #Hoofdnieuws > WRX: Projekt E begint in Spa

WRX: Projekt E begint in Spa

De Projekt E Serie, een project aangaande elektrische rallycross, begint volgend jaar in Spa en zal daar naast de Europese Supercars een support-serie zijn van de derde manche van het Wereldkampioenschap rallycross.

Projekt E is een samenwerking van STARD (Stohl Advanced Research and Development) en IMG, de promotor van het WK Rallycross. De eerste wedstrijd ooit voor elektrische rallycrosswagens vindt dus in ons land te Spa plaats tijdens het weekend van 16 en 17 mei. Daarna gaat het naar het Noorse Hell. Bij de volgende datum van 18 en 19 juli staat nog steeds “TBC” en de voorlaatste wedstrijd vindt plaats op de Duitse Nurburgring. De vijfde en laatste wedstrijd wordt dan weer gereden in Riga, Letland, waar het project dit jaar halfweg september ook officieel werd voorgesteld.

Meer details over het projekt vindt u elders reeds op onze pagina’s.

(foto J Dingenen)

You may also like
WRX: Acht weekends, elf manches
WRX: Kouvola vervangt Lohéac
In een notendop: Internationaal RX nieuws
In een notendop: RX in het buitenland
error: Alert: Content is protected !!