Home > WRC > WRC: Ford opnieuw officiële partner FIA Junior WRC

WRC: Ford opnieuw officiële partner FIA Junior WRC

In samenwerking met M-Sport Polen ontwikkelde Ford Performance de EcoBoost aangedreven Fiesta R2T, de wagen die exclusief in het FIA Junior WRC wordt gebruikt.

foto: ©msport media

De vernieuwing van de samenwerking met de FIA geeft aan dat Ford zijn betrokkenheid voortzet in het opleiden van de volgende generatie aan WRC supersterren door een duidelijke opstap aan te bieden van de Fiesta R2T tot de Fiesta WRC, allen door M-Sport ontworpen en met de EcoBoost power.

Per aangedreven as is deze Ecoboost éénliter motor trouwens de krachtigste van het hele WRC. De Fiesta R2T levert 200 pk per aangedreven as, de top WRC wagens doen dat met 190 pk…
Het samengaan met de FIA in het Junior WRC onderstreept nogmaals het belang dat we hechten aan de ondersteuning en de doorgroei van de toekomstige wereldkampioenen“, zegt Maciej Woda, FIA Junior WRC Championship Manager. “Elfyn Evans is een goed voorbeeld van een rijders die sinds het begin van zijn WRC carrière betrokken was bij Ford. Hij won de WRC Academy in 2012 op Ford Fiesta R2, stapte over naar de WRC 2 met een Ford Fiesta R5 en kwam uiteindelijk terecht in het M-Sport World Rally Team op full-time basis in 2014. Hij won er zijn allereerste WK-rally in 2017 met de Wales Rally, op een EcoBoost Ford Fiesta WRC.

De inschrijvingen voor het Junior WRC zijn vanaf heden geopend.

error: Alert: Content is protected !!