Home > Electric > Hier is… De Honda E!

Hier is… De Honda E!

De Honda E is er! Met het langverwachte elektrische model van Honda konden we gisteren kennis maken in Garage Heyndrickx in Roeselare.

Opvallend is de vormgeving en de doorgedreven “electronisatie” van de gehele wagen. Een stadswagen, zoveel mag duidelijk zijn: compact, wendbaar, stil en met een quasi panoramisch zicht.

Het elektronische dashboard, de ronde lichten… Het is allemaal typisch Honda: apart, eigenwijs en doordacht. Het dashboard is verdeeld over vijf schermen, alles is touchscreen, de spiegels zijn vervangen door camera’s en zitten nu in de wagen. Er zijn nog geen cijfers bekend omtrent prestaties en zelfs niet over het verbruik. Die worden pas in januari definitief bekend. De autonomie wordt 200 tot 220 kilometer, dat weten we al.

Motorisaties zijn er voorzien in 100 kW (equivalent aan 136 pk) en 113 kW (154 pk). Opladen kan via het gewone stroomnet of met een tri-fase laadpunt.

Met een prijs vanaf 30.000 euro zullen zijn voornaamste concurrenten uiteraard de BMW i3, Peugeot Ion, Citroën C-Zero en de Renault Zoë worden, maar ook de Hyundai Kona en Ioniq EV.

error: Alert: Content is protected !!