Home > Industrie > De Mercedes-Maybach GLS: Een nieuwe vorm van Luxe

De Mercedes-Maybach GLS: Een nieuwe vorm van Luxe

De Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC* is een nieuwe vorm van luxe in het SUV-segment. Het nieuwste model in het portfolio van Mercedes-Maybach combineert de technische basis van de GLS met de luxe van een topklasse limousine. Hij komt in de tweede helft van 2020 op de markt.

Het ruime en hoogwaardig afgewerkte interieur zorgt met zijn uiterst effectieve geluidsisolatie voor een stijlvolle, coconachtige sfeer. Vanuit de verhoogde zitpositie kunnen de passagiers, met behulp van de elektrisch bediende rolgordijnen voor de twee achterste zijruiten, zelf bepalen hoeveel ze willen zien van hun omgeving. Het standaard AIRMATIC-onderstel of de optionele, volledig actieve vering met E-ACTIVE BODY CONTROL verwerkt de oneffenheden in het wegdek op effectieve wijze. Voor het eerst is er een speciaal Maybach-rijprogramma beschikbaar dat voor nog meer comfort achterin zorgt. Ook het in- en uitstappen verloopt zeer comfortabel: bij het openen van de portieren wordt het voertuig iets verlaagd en aan de in- en uitstapzijde komt snel en geruisloos een verlichte treeplank tevoorschijn. De treeplanken zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. De V8-motor met een cilinderinhoud van vier liter, die 410 kW (558 pk) en 730 Nm koppel levert, is exclusief voor de Maybach-uitvoering ontwikkeld en zorgt voor een verfijnde en krachtige aandrijving. De motor is gekoppeld aan het EQ Boost 48-volt systeem.

De Mercedes-Benz ster prijkt op een klassieke manier op de motorkap, terwijl de sierlijke, verticale verchroomde stijlen van de Maybach-grille een krijtstreep-effect creëren. De hoogwaardige chroomaccenten rond de zijruiten en de verchroomde inzetstukken in de side skirts zorgen voor een waardige en elegante uitstraling. De 22- en 23-inch wielen werden exclusief voor dit model ontwikkeld, waarbij de 23-inch versie het designthema van de krijtstreep weerspiegelt. De uitlaatsierdelen met scheidingspaneel benadrukken dat dit model tot de Mercedes-Maybach familie behoort. Hetzelfde geldt voor het merkembleem, dat op verschillende plaatsen, zoals op de D-stijl, is aangebracht. Als bijzonder, Maybach-specifiek kenmerk, is een tweekleurige lak in acht verschillende, elegante kleurencombinaties verkrijgbaar.

Een ander opvallend kenmerk van de Mercedes-Maybach GLS zijn de elektrisch uitschuifbare treeplanken. Ze maken het betreden en verlaten van de hoge zitpositie comfortabel en veilig. Ze beschikken over oppervlakken van geanodiseerd aluminium met zwarte rubberen strips, zijn verlicht in het donker en bijzonder breed ter hoogte van de achterdeuren, wat resulteert in een bijzonder visuele aantrekkingskracht. In ingeschoven modus zijn de treeplanken verborgen achter de side skirts. Bij het openen van een achterportier zwaaien ze aan de betreffende zijde in één seconde automatisch in positie. Deze standaardinstelling kan via een speciaal menu in het MBUX-infotainmentsysteem worden gewijzigd. Om een maximale ruimte achterin te realiseren, is de Mercedes-Maybach GLS in alle gevallen met twee zitrijen leverbaar.

De uitrusting: luxe, leder en verstelbare achterstoelen

De uitrusting van de Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC is bijzonder luxueus. De twee buitenste stoelen achterin kunnen elektrisch in een ligstand worden gezet. Het meubilair, de panelen en het dashboard zijn standaard afgewerkt met fijn nappaleer, met tegen meerprijs keuze uit een reeks andere bekledingen. Een elektrisch bedienbaar panoramisch schuif-/kanteldak met een ondoorzichtig rolgordijn is standaard, evenals geklimatiseerde massagestoelen. De vaste middenconsole, die op speciaal verzoek verkrijgbaar is, maakt van de auto een ruime vierzitter waarvan het achtercompartiment even geschikt is om te werken als om te ontspannen. Deze console kan worden voorzien van uitschuifbare, opklapbare tafels en zelfs een koelkast met ruimte voor champagneflessen behoort tot de mogelijkheden. Bijpassende zilveren champagneglazen zijn verkrijgbaar via het accessoireprogramma.

Voor de Mercedes Maybach GLS werd een speciale geur ontwikkeld als onderdeel van het optionele AIR BALANCE-pakket: de witte osmanthusbloesem, die bloemig en licht ruikt, wordt onder meer gecompleteerd door de geur van pittige thee.

Van de krachtoverbrenging en vering tot aan de koplamp-technologie: de technische systemen van de Mercedes-Maybach GLS komen ten minste overeen met het meest comfortabele uitrustingsniveau van de technisch verwante Mercedes-Benz SUV’s. Aan deze solide basis is vervolgens de typische Maybach-meerwaarde toegevoegd. Zo is bijvoorbeeld de geluidsisolatie in het interieur nog verder verbeterd door de installatie van een scheidingswand en een vaste hoedenplank achter de achterbank, waardoor het interieur van de bagageruimte wordt afgescheiden. De separate airconditioning voor het achtercompartiment is voorzien van extra uitgangen en verwarmingsboosters waarmee de temperatuur nog sneller en tochtvrij kan worden geregeld. Er is een speciale Maybach-rijmodus beschikbaar voor de vering en aandrijflijn; de instellingen bieden met name de achterpassagiers het ultieme rijcomfort.

Met het standaard aanwezige MBUX Rear Tablet in de middenconsole of de armsteun tussen de stoelen achterin kunnen de uitgebreide comfort- en entertainmentfuncties ook vanaf de achterbank intuïtief worden bediend.

error: Alert: Content is protected !!