Home > #Hoofdnieuws > WRC 2020: Citroën stopt!

WRC 2020: Citroën stopt!

Citroën Racing stopt met onmiddellijke ingang met het programma in WRC. De beslissing is ingegeven door de beslissing van de zesvoudige wereldkampioen Sébastien Ogier om het team te verlaten. De stopzetting van het programma betekent ook dat de Fin Esapekka Lappi voorlopig op straat staan zonder contract. Ogier zal uiteraard meer dan waarschijnlijk richting Toyota verkassen, voor Lappi lijkt het op een voorlopig einde van zijn carrière.

Het is de beslissing van Sébastien Ogier om Citroën te verlaten die het Franse merk heeft doen besluiten om het programma in WRC stop te zetten. Linda Jackson, de CEO van Citroën geeft tekst en uitleg: “Onze beslissing heeft te maken met de aankondiging van Sébastien Ogier om ons team te verlaten. We hadden dit liever anders gezien, maar we kunnen ons 2020 niet zonder Sébastien inbeelden. Ik wil iedereen binnen het team bedanken voor de inzet en de passie. We behaalden in onze geschiedenis in WRC 102 zeges en acht titels bij de constructeurs.”

Het Franse team had de afgelopen seizoenen moeilijk en de laatste wereldtitels dateren van 2012 met Sébastien Loeb. Het vertrek van Citroën laat Hyundai en Toyota alleen als constructeurs in WRC, naast het privéteam M-Sport van Malcolm Wilson dat instaat voor de deelname van de Ford WRC. Citroën zet wel zijn klantenprogramma met de Citroën C3 R5 verder.

error: Alert: Content is protected !!