Home > VAS > Regularity > VAS Moustache Classic: tweedaagse titelstrijd

VAS Moustache Classic: tweedaagse titelstrijd

Rallyteam Moustache viert de tiende verjaardag van zijn zeer gesmaakte Moustache Classic met een tweedaagse editie. De deelnemers verzamelen zaterdag 23 november als vanouds in Bocholt, maar zullen deze keer op zondag hun wedstrijd afwerken.

De slotproef van het VAS Classic kampioenschap kan bogen op 72 ingeschreven wagens, het grootste deel daarvan worden de oldtimers (50), de toertimers staan voor slechts 9 inschrijvingen en bij de youngtimers tellen we 13 deelnemers.

Voor deze primeur neemt de organisatie het zekere voor het onzekere en dus worden de deelnemers ook verwacht voor een verplichte briefing op zaterdag, om 18u15 in het Parochiehuis op het Kerkplein in Bocholt. Vanaf 18u31 is er de eerste, en tevens ook langste etappe, van Bocholt naar Leende. Inbegrepen zit een rondje “Eurocircuit” en elke autosportliefhebber weet in welke streek we dan zitten! Na de laatste tijdscontrole (in de showroom van Ford Luijbrechts)
mogen de deelnemers gaan slapen terwijl de rekenkamer een avondshift draait want op zondagochtend wordt er om 9u01 al opnieuw gestart voor de twee overige delen van de rit. Met 80 kilometer is de bulk van het zondagprogramma voor deel 2 terwijl het afsluitende derde deel van 45 kilometer de deelnemers terug voert naar Bocholt.

De uitzetters van de rit klapten al uit de biecht met de mededeling dat “dit niet de moeilijkste Moustache Classic zal worden” maar gaven mee dat alle kaartleessystemen en de “nieuwe” geschreven nota’s aan bod zullen komen. Er wordt de deelnemers dan ook aangeraden hun VAS reglement en de Rittensportgids onder de knie te hebben en met zorg de briefing te lezen. Een goed verstaander…

Werpen we nog even een blik op de kampioenschapssituatie. Bart Babeliowsky, puntenleider in de algemene tussenstand en bij de toertimers, is van dienst in zijn club en hij speelt dus zijn joker. Daardoor weet hij als enige al zijn eindstand in punten: 222 algemeen en 245 bij de toertimers. Een mikpunt voor de concurrentie maar het zal niet eenvoudig worden. Liefst 38 punten moeten Jan Eysermans en Wim Poulmans goedmaken in de algemene tussenstand, terwijl ze bij de toertimers ook nog op het scherp van de snede moeten duelleren met Sebrecht Vaneste en Jurgen Crombez. Eysermans en Poulmans kennende, zullen zij voor niets meer of niets minder gaan dan de zege, iets wat ze dit seizoen al driemaal realiseerden. In het toertimer klassement wordt Babeliowsky trouwens in de rug gedekt door co-piloot Hendrik Jaeken, zodat Rudi Verhaeghe en Jurgen Moortelé al bijna moeten mikken op een zege om nog een kans te maken. Bij de Oldtimers liggen de zaken korter bij elkaar. André Depoorter en Ronny Callens moeten hun spiegels in het oog houden want Korneel en Karel Vandoorn komen wellicht niet de hele weg uit West-Vlaanderen gereden om figurant te spelen. Bovendien zitten Steven en Jos De Man niet veraf, op voorwaarde dat zij de Matra Murena konden herstellen na hun pech in de Gapersrit van de vorige zaterdag.

Dit wordt een mooie wedstrijd. We geven het u nu al op een blaadje!

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!