Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Repsol Honda met Marquez en … Marquez

MotoGP: Repsol Honda met Marquez en … Marquez

Het is dan toch officieel: wereldkampioenen Repsol Honda zullen in 2020 aan de slag gaan met regerend wereldkampioen Marc Marquez en de regerend wereldkampioen Moto2, zijn jongere broer Alex Marquez.

foto: ©motogp/twitter

Het wordt boeiend om te zien hoe de jonge Alex Marquez zich zal verhouden naast de achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez, al een eeuwigheid kind aan huis bij Repsol Honda en geheel vergroeid met zijn RC213V. Benieuwd ook hoelang de broederband zal standhouden en of de kerstdis 2020 er ten huize Marquez niet helemaal anders zal uitzien dan dit jaar.

Toch komt Alex Marquez niet geheel onbeslagen op het ijs: hij is de enige die het Moto2 kampioenschap wint nadat hij eerder het Moto3 kampioenschap op zijn naam schreef . De deur naar MotoGP bleef steeds gesloten en met vijf seizoenen in Moto2 werd hij met negen zeges de vierde in de all-time lijst van de klasse achter broer Marc (16), Tito Rabat (13) en Pol Espargaro (10). Hij haalde er ook twaalf pole’s.

Dat zijn mooie cijfers en Repsol Honda is nu meer dan ooit een Marquez familiezaak. Maar we noteren ook dat Marc Marquez in de afgelopen jaren moeiteloos twee grote kampioenen naar hun pensioen stuurde met Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo. Wordt zijn volgende slachtoffer zijn eigen broertje?

 

error: Alert: Content is protected !!