Home > Moto > Internationaal > Moto: Macau GP, de race die geen race was

Moto: Macau GP, de race die geen race was

Michael Rutter werd uitgeroepen tot winnaar van de Macau Motorcycle Grand Prix. Die wedstrijd werd tweemaal stilgelegd met rode vlag en dat leidde tot een eerder vreemd scenario.

Bij de eerste start was Peter Hickman het snelste weg met de BMW. Hij bouwde een comfortabele voorsprong uit op Rutter en de Honda en leek vanaf de derde ronde zijn voorsprong te willen controleren. Maar toen kwam de rode vlag uit in die derde ronde voor een valpartij van Rob Hodson, waarbij Marek Cerveny de tollende motor niet kon ontwijken. Beide rijders waren ongedeerd maar de race werd stilgelegd en het eerste deel geannuleerd wegens geen drie rondes lang.

Bij de herstart was het Rutter die het snelste weg was, voor Hickman. Maar Rutter kon de kloof niet slaan en Hickman ging hem voorbij aan Lisboa in de tweede ronde. Opnieuw kwam de rode vlag uit, ditmaal voor een incident waarbij zes rijders betrokken waren. Eén rijder (Kostamo) diende te worden opgenomen in het hospitaal. De organisatie schrapte dan de race in zijn geheel en er was ook geen uitslag, want geen van de delen haalde de vereiste drie rondes. Er werd even overwogen de race op zondag te rijden maar wegens het strakke tijdschema werd dat plan afgevoerd.

Even later kwam de wedstrijdleiding dan terug op zijn beslissing en werd Michael Rutter uitgeroepen tot winnaar, met een tiende seconde voorsprong op Hickman, en dit op basis van de eerste en enige ronde van de tweede race.

 

(foto: cc0)

error: Alert: Content is protected !!