Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo met laatste pole van seizoen

MotoGP: Quartararo met laatste pole van seizoen

  • MotoGP – Een kwalificatiesessie die geheel beheerst werd door Fabio Quartararo. De Fransman zette met zijn Petronas Yamaha de besttijden, zowel in zijn eerste run als in zijn tweede. Marc Marquez kwam met de Repsol Honda nog het dichtste in de buurt, op drie tienden, maar Marquez had natuurlijk al in de vrije trainingen alles ingezet op de race pace en mikt morgen op de zege. Jack Miller, met de Pramac Ducati, staat op de derde plaats en kan morgen vooraan meespelen als hij een van zijn gekende bliksemstarts kan nemen. De afscheidnemende Jorge Lorenzo strandde op de 16de plaats en zal morgen een plaats in de top 10 ambiëren.
  • Moto 2 – Jorge Navarro drukte zijn stempel op de sessie in Valencia. Hij haalde de pole met de Speed Up maar het waren Martin (Red Bull KTM) en Manzi (MV Agusta) die de verrassing vormden van deze kwalificatie met respectievelijk een tweede en derde plaats! Voor de nieuwbakken kampioen Alex Marquez was er een verre 15de plaats. Hij was dit weekend de spil in de transfertgeruchten die hem in de plaats van Lorenzo naast zijn broer zien bij Repsol Honda in MotoGP. Nog maar de vorige race bevestigde Alex Marquez dat hij zijn titel in Moto2 zou verdedigen, maar dat zou dus snel kunnen veranderen.
  • Moto 3 – Een slimme pole van de Italiaan Andrea Migno die met de Mugen KTM koos voor een vroege, vrije ronde in zijn laatste run. Hij liet de banden wisselen en reed daarna naar een overtuigende pole. De rest van het veld probeerde het “in peloton” maar Ramirez (Leopard Honda) had geen verhaal meer tegen de tijd gezet door Migno. Migno’s ploeggenoot Masia plaatste zich als derde

 

(foto: motogp.com)

error: Alert: Content is protected !!