Home > #Hoofdnieuws > Macau Grand Prix: Marciello, Vips en Müller eerste winnaars

Macau Grand Prix: Marciello, Vips en Müller eerste winnaars

  • FIA GT – Raffaele Marciello haalde het in de FIA GT kwalificatierace. Hij zette de Mercedes-AMG van GruppeM Racing dadelijk aan de kop. Dries Vanthoor was het eerste slachtoffer van de race. Hij parkeerde de WRT Audi R8 LMS GT3 aan Lisboa na een eerder contact met de rail. Marciello weerstond daarna aan beide Porsche 911 GT3 R van het ROWE Racing team met Earl Bamber voor Laurens Vanthoor. Een incident tussen Maro Engel en Kelvin van der Linde veroorzaakte een safety car periode maar nadat de race opnieuw werd vrijgegeven stond Marciello de leiding niet meer af. Hij won voor Bamber en Vanthoor. Charles Weerts (op foto ©Audi Sport) haalde met de andere WRT Audi R8 LMS GT3 een mooie zevende plaats. Alessio Picariello zette de Craft Bamboo Mercedes AMG GT3 als laatst geklasseerde op de twaalfde plaats.
  • FIA F3 – Jüri Vips zette zijn pole position op het stratencircuit om in een eerste zege. De Est hield met de Hitch machine Robert Shwartzman (SJM Prema Theodore Racing) en Christian Lundgaard (ART Grand Prix) achter zich. Een lichte aanrijding in Lisboa tussen Arjun Maini (Jenzer) en Logan Sargeant (Carlin Buzz Racing) zorgde voor een geharrewar waarvan Jake Hughes (HWA) en Dan Ticktum (Carlin Buzz Racing) de voornaamste slachtoffers werden. Na een interventie van de safety car wijzigden de posities niet meer en Vips ging naar de zege voor Shwartzman en Lundgaard. De zege in de kwalificatierace bezorgt Vips tevens de pole voor de hoofdrace op zondag.
  • WTCR – Het werd een quasi incidentvrije race voor de toerwagens. Yvan Müller haalde met de Lynk&Co machine alle voordeel uit zijn pole positie en ging naar een schijnbaar eenvoudige zege. Hij bleef steeds onder dreiging van Norbert Michelisz (BRC Hyundai) maar de Hongaar pakte het verstandig aan, verzekerde de tweede plaats en pakt in de tussenstand van het kampioenschap nu de leiding over van Guerrieri (Honda), die wegens een motorwissel als laatste startte en slechts 24ste werd. Kevin Ceccon (Alfa Romeo) pakte de derde trede van het podium. Andy Priaulx offerde die derde plaats op om Lynk & Co ploeggenoot Thed Björk aan een vijfde plaats en bijkomende WK punten te helpen, een manoeuvre dat eerder ook al Erlacher had voorgedaan. Fréderic Vervisch reed een goede race en won het meeste aantal plaatsen van alle deelnemers. Hij rukte op van de elfde startplaats naar de zevende eindplaats.
  • WTCR – Na een puntenloze eerste race is er nog meer hommeles voor Esteban Guerrieri. De Honda rijder verliest de pole voor race 2 (omgekeerde grid). De commissarissen achten hem verantwoordelijk voor het hinderen van Nicky Catsburg tijdens de kwalificatie en waren onverbiddelijk in hun straf: drie plaatsen achteruit voor de Argentijn. De pole gaat morgen naar Yann Erlacher op de Lynk&Co. Rob Huff start de derde race, de hoofdrace, daarna op pole, een pole die gisteren werd gezet door de Brit. Eveneens niet van de partij zijn de “wildcards” Anson Wong, Terence Tse, James Tang en Arthur Law. Geen van deze lokale rijders haalde de verplichte kwalificatietijd (105% van de poletijd) en blijkbaar wil de organisatie mobiele chicanes vermijden.
error: Alert: Content is protected !!