Home > Circuit > In een notendop: Macau Grand Prix

In een notendop: Macau Grand Prix

  • WTCR – Norbert Michelisz was de snelste in de eerste vrije training voor het WTCR. De Hongaar ging in zijn Hyundai de viervoudig wereldkampioen Yvan Muller voor. Onze landgenoot Frederic Vervisch (Comtoyou Audi) eindigde als elfde in de openingssessie. In de tweede sessie was Rob Huff de snelste. Met de VW Golf GTi van Sebastien Loeb Racing bleef hij voor aan voormalig wereldkampioen Andy Priaulx. Frederic Vervisch verbeterde naar de vijfde positie.
  • FIA GT – In de FIA GT World Cup was het de Nieuw-Zeelander Earl Bamber die een Rowe Racing Porsche dubbel leidde in de openingssessie. Onze landgenoot Laurens Vanthoor plaatste zich als tweede. De overige Belgen bleven in elkaars buurt met een elfde tijd voor Dries Vanthoor in de WRT Audi R8 LMS GT3, voor ploeg- en merkgenoot Charles Weerts (twaalfde) en Alessio Picariello, dertiende in de Craft-Bamboo Merceder AMG GT3.
  • MOTO – Bij de eerste trainingen voor de Motorcycle Grand Prix stond er dan weer geen maat op Peter Hickman en de Bathams BMW 1000RR. Hij topte de tabellen in de eerste sessie voor Michael Rutter (Honda) en David Johnson (Ducati). John McGuinness was vierde snelste. In de namiddag bevestigde Hickman met een nieuwe besttijd, opnieuw voor Rutter, terwijl McGuinness deze keer zijn plaatsje ruilde met David Johnson.

 

foto: ©fiawtcr.com

error: Alert: Content is protected !!