Home > #Hoofdnieuws > VAS: Kris Princen winnaar in Zuid-Limburg

VAS: Kris Princen winnaar in Zuid-Limburg

Kris Princen won de Rally van Zuid-Limburg. Een heuse thuiszege dus voor de Truienaar in deze regionale rally.

foto: ©Willy Bouchez

Princen ging onmiddellijk sterk van start en nam de leiding vanop de openingsproef in Niel. Enkel Piet Van Hoof, op zijn gekende Lancer Evo IV Gr.A, kon de Fabia R5 van Princen de besttijden ontzeggen op de proeven drie en zes. Bernd Casier, die mocht dan weer de laatste scratch van de dag zetten op de afsluitende proef.

Maar de hegemonie van Kris Princen en Pieter Kaspers werd in wezen nooit bedreigd. Een sterke prestatie was er van Piet Van Hoof, bijgestaan door Max Jacobs. Zij hielden met hun (weliswaar krachtige) Evo IV, een vloot aan R5’s af, waaronder Bernd Casier (Fiesta R5), uiteindelijk derde. Steve Matterne strandde aan de voet van het podium met zijn Fiesta R5, Tuur Van den Abeele (ook al op Fiesta R5) eindigde als vijfde. Jan Jacobs zette zijn vertrouwde Evo VII op de zesde stek en Jimmy D’Hondt toonde zich op zijn gemak voor zijn debuut in de Fabia R5.

Vermelden we nog de zege in Divisie 1-2 van de onvermoeibare Stefaan T’Joens, van Guino Kenis (BMW M3 E30) bij de Youngtimers en Bert Swerts (Opel Manta) bij de Oldtimers.

error: Alert: Content is protected !!