Home > Rally > ERC > ERC: Ingram is kampioen

ERC: Ingram is kampioen

Chris Ingram is Europees kampioen rally. Tenminste, van zodra de uitslag van de Rally van Hongarije officieel wordt gemaakt. De Brit had aan een derde plaats voldoende om de titel binnen te halen.

©fiaerc.com

Het werd zoals aangekondigd een nagelbijter in Hongarije. Aleksey Lukyanuk hield quasi heel de rally lang de eerste plaats in handen, ook op zondag. De Rus pakte nog besttijden op de tiende en de elfde proef maar moest ook aanzien hoe de Frigyes Turanen Ferenc Vinzce met hun Skoda Fabia’s hun deel van de glorie opeisten. Een lekke band in de eindfase van de rally voor zowel Lukyanuk als Ingram zorgde er zelfs voor dat de Hongaar Frigyes Turan aan de leiding kwam. Toen dan ook nog de afsluitende proef, het traject van Disznókő naar Mád wegens hevige regenval werd afgelast, was de zege voor “thuisrijder” Frigyes.

Lukyanuk viel terug naar de tweede plaats en de derde plaats van Chris Ingram was voldoende om de Europese titel binnen te halen, de eerste voor een Brit sedert Vic Elford in 1968, 51 jaar geleden.

error: Alert: Content is protected !!