Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: Rebellion op pole na historische sessie

FIA WEC: Rebellion op pole na historische sessie

Gustavo Menezes en Bruno Senna hebben Rebellion voor het eerst een pole position bezorgd in het FIA World Endurance Championship. Op het circuit van Shanghai was de top-3 voor niet-hybridewagens en dat voor het eerst sinds de introductie van de technologie in het kampioenschap in 2012.

Toyota wordt in China gehinderd door succesballast en heeft daar duidelijk last van. De LNT Ginetta van Charlie Robertson en Michael Simpson en die van Egor Orudzhev en Ben Hanley kwalificeerden zich namelijk op de plaatsen twee en drie. Beide Toyota starten pas als vierde en vijfde.

Nicolas Lapierre en Antonin Borga stuurden hun Cool Racing Oreca naar pole in LMP2 en ook voor dat team is het een eerste succes in het kampioenschap.

Porsche in GT

Kevin Estre en Michael Christensen bezorgden Porsche de pole in GTE Pro. Maxime Martin start met zijn Aston Martin als derde. Ook in GTE Am is de pole voor Porsche en dat voor het exemplaar van Project 1, met Matteo Cairoli en Egidio Perfetti aan de knoppen.

Foto © Rebellion Racing

You may also like
We blikken terug op: FIA WEC 2019
In een notendop: GT World en FIA WEC
In een notendop: GT Open, GT World en FIA WEC
FIA WEC Lone Star Le Mans: stemmen na de race
error: Alert: Content is protected !!