Home > Rally > ERC > ERC: Lukyanuk houdt opties open in Hongarije

ERC: Lukyanuk houdt opties open in Hongarije

In de Rally van Hongarije zit de eerste wedstrijddag erop. Aleksey Lukyanuk deed wat hij moest doen en staat aan kop, en daarmee houdt de Rus zijn kansen nog levendig. Chris Ingram kijkt toe vanop een tweede plaats.

foto: ©fiaerc.com

Lukyanuk ging met de Saintéloc Citroën DS3 R5 vanochtend onmiddellijk in de aanval maar kreeg eerst nog af te rekenen met de opzittende Hongaarse kampioen Ferenc Vincze (Skoda Fabia R5). Maar na de 23 kilometer lange proef van Füzér, haakte de Hongaar af. Chris Ingram was aanvankelijk tevreden met de derde plaats met zijn Toksport Skoda Fabia R5. De Brit ging echter in de tweede lus, in de rit naar Nyíri, voorbij aan Vincze naar de tweede plaats.

Lukyanuk kon vasthouden aan de leiding, ondanks een lekke band en een finish op de velg in Nyíri. Hij houdt uiteindelijk 44 seconden voorsprong op Ingram, die volop tevreden is met de tweede plaats. De Hongaar Turán Frigyes, eveneens op Skoda Fabia R5, staat derde op meer dan een minuut.

Morgen zijn er nog twee lussen van vier proeven, voor we weten wie de Rally Hungary wint, en… wie er Europees kampioen 2019 wordt!

error: Alert: Content is protected !!