Chris Ingram opende goed in Hongarije. De Brit was de snelste in de kwalificatierun, voor titelconcurrent Lukyanuk.

foto: ©fiaerc.com

Eén uitdager voor de titel was alvast dadelijk uit beeld. De Pool Lukasz Habaj ging vanmorgen met zijn Skoda Fabia R5 van de baan tijdens de shakedown en moest de kwalificatieproef missen. Daar zette Ingram met zijn Fabia R5 de beste chrono, voor zijn andere uitdager, de Rus Lukyanuk op Citroën DS3 R5.

In de keuze voor de startposities pikte Ingram vervolgens de tweede positie op de baan, Lukyanuk ging voor de eerste plaats op de baan. Filip Mareš (Skoda Fabia R5), Norbert Herczig (VW Polo R5) en de nieuwbakken Hongaarse kampioen Ferenc Vincze (Skoda Fabia R5) kozen respectievelijk de derde, vierde en vijfde startposities, overeenkomstig hun plaatsen in de kwalificatiesessie.

Vanavond is er de Rabócsiring showproef, die met zijn geringe lengte van 2,40 kilometer in principe geen rol van betekenis mag spelen in de rangschikking voor de komende dagen. De Rally Hungaria eindigt op zondag.