Home > #Hoofdnieuws > WRX: Wie van de drie?

WRX: Wie van de drie?

Komend weekend valt in Kaapstad, Zuid-Afrika, met de 10de manche het doek over het  WK Rallycross 2019. En dat slot verloopt dit jaar bijzonder spannend met liefst drie rijders die nog in aanmerking komen voor de wereldtitel.

Het is de Zweed Timmy Hansen die met zijn Peugeot 208 WRX van Team Hansen MJP als leider naar Kaapstad trekt met  één luttel puntje voorsprong op de Noor Andreas Bakkerud (Audi S1 / Monster Energy RX Cartel). De derde die nog kans maakt is de jongere broer van Timmy, Kevin Hansen. Die laatste heeft slechts acht punten minder dan de leider en kan eventueel profiteren mocht het leidersduo zich verslikken in de laatste jacht op de titel.

Bij voorbaat een topfavoriet aanduiden is razend moeilijk. Na het vertrek van de fabrieksteams ligt het allemaal erg kort bij elkaar. Timmy Hansen heeft dan wel vier overwinningen achter zijn naam staan, Bakkeruds seizoen verloopt dan weer erg regelmatig, maar bij hem liep het vaak mis wanneer de overwinning binnen handbereik leek. Kevin Hansen ziet in de stand een “E” van excluded, uitgesloten achter zijn naam staan bij de finale van de wedstrijd in Canada, misschien wel  een erg duur puntenverlies in de eindafrekening.

Zondagnamiddag kennen we de opvolger van Johan Kristoffersson die de voorbije twee seizoenen nagenoeg ongenaakbaar was met de VW Polo en dit jaar andere oorden opzocht.

Verder is er uiteraard nog de supportrace van de internationale serie RX2 waar Oliver Eriksson de beste papieren in handen heeft om zichzelf op te volgen. Daar zien we naast Guillaume De Ridder in WRX met Steve Volders een tweede landgenoot aan het werk.

(foto J  Dingenen)

error: Alert: Content is protected !!