Het komende seizoen in World Superbike kondigt zich bijzonder spannend aan. Honda wil de titel maar kunnen zij Jonathan Rea en Kawasaki onttronen? En waar zal Ducati staan in 2020? Een meer dan groot tipje van de sluier werd op de transfertmarkt al opgelicht…

foto: ©worldsbk.com

Heel wat zitjes zijn nog niet ingevuld. Orelac Racing VerdNatura werd als team bevestigd op de WorldSBK grid, maar hun rijdersbezetting staat nog blanco. De Duitser Markus Reiterberger en de Argentijn Leandro Mercado zijn twee waardevolle rijders die tot op heden nog op de markt ronddwalen.

Wie zijn zinnen had gezet op meer “overlopers” vanuit World Supersport, die blijft wat op zijn honger zitten. GMT94 Yamaha blijven met het Franse duo Jules Cluzel en Corentin Perolari in die serie actief, kersvers wereldkampioen, de Duitser Randy Krummenacher, zal er zijn titel verdedigen in 2020 maar gaat de uitdaging wel aan met het Italiaanse MV Agusta Reparto Corse.

Wat we al wel weten over het Word Superbike kampioenschap voor 2020 is het volgende:

  • Kawasaki Racing: het fabrieksteam behoudt uiteraard Jonathan Rea, die het gezelschap krijgt van Alex Lowes, derde van het afgelopen 2019 kampioenschap.
  • Aruba.it Racing: het officiële Ducati team heeft nog steeds Chaz Davies in de rangen, onder tweejarig contract sedert vorig seizoen. Naast hem in de garage komt Scott Redding, de begeesterende Brit die zijn debuut zal maken in de serie.
  • Pata Yamaha: het fabrieksteam van Yamaha krijgt met Toprak Razgatlioglu een sterke rijder naast de Nederlandse routinier Michael van der Mark
  • Puccetti Racing: het Kawasaki klantenteam haalt Xavi Fóres (in 2018 nog Best Independent) binnen
  • BMW: zij zijn overtuigd van het kunnen van Tom Sykes, die uitstekende resultaten haalde in 2019. Hij vormt een team met de Ier Eugene Laverty, terugkomend van veel blessure leed.
  • HRC Honda: opnieuw een Honda fabrieksteam met titelambities. Zij zetten in op 2019 vicekampioen Alvaro Bautista en een ex-ploeggenoot van Rea, Leon Haslam. Een team dat mogelijk voor vuurwerk kan zorgen
  • GRT Yamaha: zij komen over van de Supersport scene en brengen de vicekampioen 2019 mee: Federico Caricasulo. Hij wordt vergezeld van de Amerikaanse ster in wording, Garrett Gerloff, die zijn debuut maakt op het wereldtoneel.
  • BARNI Racing: het klantenteam met de Ducati Panigale V4R gaat in zee met Leon Camier. Er wordt nog op de bevestiging van een teamgenoot gewacht.
  • Team Goeleven: Michael Ruben Rinaldi wisselt van het ene Ducati team naar het andere.
  • Pedercini Racing: bevestigde Jordi Torres en Lorenzo Savadori