In Milaan is de grote motorbeurs EICMA aan de gang. In de marge daarvan viel er heel wat nieuws te rapen wat betreft het World Superbike kampioenschap voor 2020. Zoals de terugkeer van HRC Honda!

foto’s: @worldsbk.com

Het alles-opslorpende nieuws was de voorstelling van de nieuwe CBR1000 RR-R en de terugkeer van HRC (Honda Racing Competition) naar WorldSBK. De Japanners keken zeer goed naar wat er bij Ducati gaande was de afgelopen jaren en komen met hun CBR1000 RR-R dan ook met een afgeleide van de RC2V13 MotoGP machine, met semi-actieve voorvork van Öhlins, een nieuw remsysteem van Brembo met het Stylema vierklauws radiaal systeem van de RC213V-S. Met een gewicht van 201 kilo en 14.500 t/min legt de nieuwe Honda CBR1000RR-R SP 13% meer power op de mat.

Om hun kampioenschapskansen te verdedigen mikt men bij HRC op Leon Haslam, de British Superbike ster die vorig seizoen verbleekte naast Jonathan Rea bij Kawasaki, en op Alvaro Bautista, de Spanjaard die bij Ducati ietwat frustrerend de titel uit zijn handen zag glippen richting Jonathan Rea…

Een comeback dus van een te duchten team met een duo die alle redenen hebben om Rea te willen verslaan in 2020. Van motivatie gesproken!