Home > VAS > Rittensport > VAS: Titanicrit terugblik

VAS: Titanicrit terugblik

Merksplas. Met de wedstrijd in deze gemeente in de Noorderkempen werd de helft van het seizoen in de VAS regionale rittensport overschreden. Vanaf nu gaat het dus in rechte lijn naar het seizoenseinde en de verdeling van de diverse titels.

foto: archief VAS/r.vdz

Het was iets om rekening mee te houden voor de deelnemers in de diverse klassen. Zoals in recreatie, waar nog maar een weekje eerder de Brabanders David Duerinckx en Tom Jacobs hun derde opeenvolgende zege haalden. Geen gering feit want het rittensportseizoen spreidt zich uit over ver uit elkaar liggende wedstrijden, in tijd en in afstand… Maar deze keer zagen ze al een controlebordje over het hoofd in het eerste deel van de wedstrijd. En in deel twee kwamen daar nog drie gemiste controles bij. En dat was veel, teveel, zeker met ernstige concurrentie op de baan. Bart Babeliowsky, en vooral zoon Bram, waren maar al te blij met hun resultaat in deel 1, waar ze slechts 8 punten toegaven op tijd. Daar mocht dan nog een bordje bijkomen in deel 2, uiteindelijk bleek het ruim voldoende om Erik Druyts en Greta Van Gompel achter zich te houden. Ondanks hun missers werden Duerinckx en Jacobs alsnog derde. Ze hielden Patrick De Pau en Nadine Everaerd, de besten in deel 2, achter zich met slechts één strafpuntje.

Bart Babeliowsky, winnaar klasse Recreatie: “Dit was een mooie overwinning. Ik wil zeker de organisatie bedanken voor een goed ingerichte rit. Drukke tijden in de rittensport. Het beste wat ik nu kan doen is Bram heel veel laten rijden, zodat hij maximaal kan bijleren. Nog maar een paar weken geleden nam hij deel aan de Legends of the Fall, met Alexander Leurs terwijl ik in de 6u van de Noorderkempen reed. Alexander is verre van een beginneling maar voor Bram was het een ideale leerschool. Ze wonnen trouwens het evenement en daar was ik zeer trots op.

In de klasse Toerisme openden Jan Eysermans en Wim Poulmans, zoals steeds op de donkerblauwe  Subaru Impreza, ijzersterk. Ze lieten een perfecte nulscore noteren in deel 1 maar zagen dat het “jongeren” duo Tim Claeys en Jorden Boone quasi gelijke tred hield met een toegift van amper 6 punten op tijd. Dat beeld zagen we verder gaan in het tweede deel waar zowel Eysermans-Poulmans als Claeys-Boone twee controles misten. De zege werd uiteindelijk beslist op tijd en daarin waren de mannen in de Impreza net dat beetje beter dan de concurrenten in de Porsche.

Bleef er nog de klasse Sport. Slechts vijf deelnemers gingen de uitdaging aan in de moeilijkste klasse. Het is een steeds terugkerend beeld dat de foutenlast in deze klasse voor experten altijd wat hoger ligt dan in de andere klassen. Het is een kwestie van doorgaan, nooit opgeven en kijken waar men uitkomt. Deze keer lagen de kaarten het beste in handen van Paul en Sander Van den Wyngaert. Ze maakten het verschil in het tweede deel waarbij ze Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde achter zich lieten en de zege pakten. Een opsteker voordat ze volgend weekend hun titel in de regularity zullen verdedigen in Gingelom.

De volgende afspraak is al gezet: het wordt de Gapersrit in Wervik, op zaterdag 16 november.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!