Home > #Hoofdnieuws > De autosport deze maand

De autosport deze maand

De komende maand mag dan wel na het seizoen lijken, toch blijft er voldoende autosportactualiteit om onze dagen te vullen. Zowel internationaal als nationaal is er in november nog voldoende actie. 

foto: © rallykortrijk.be

Op mondiaal niveau loopt het FIA WEC verder, met wedstrijden in China en Bahrein, terwijl ook de F1, waar alles al beslist is, het nog doet in Brazilië en Abu Dhabi. Op dat laatste circuit is trouwens ook nog de F2 te gast. Ook in het WTCR volgen nog twee meetings, waarvan de eerste op het legendarische stratencircuit van Macau. Daar zijn ook de motoren, de F3 en de FIA GT World Cup te gast. GT’s racen ook nog in Zuid-Afrika, voor de slotmanche van het de Inter Continental GT Challenge, waar Fred Vervisch overigens de titel kan pakken.

Terwijl de meeste kampioenschappen op hun einde lopen, start… de Formula E in november, met een dubbele race in Saoudi-Arabië.

Daarnaast is er het einde van het EK rally in Hongarije, de Amerikaanse NASCAR, de 24 Uur van Austin en de 12 Uur van Abu Dhabi, terwijl in eigen land de 2CV’s en C1’s nog hun finale rijden in Mettet.

De VAS doet het dan weer dit weekend in Gingelom met de rally en regularity van Zuid-Limburg, maar er zijn ook nog de Gapersrit (Wervik, 16 november), de Moustache Classic (Bocholt, 23-24 november), de 6 Uur van Kortrijk (24 november) en de Sinterklaas Nocturne (7 december).

Op twee wielen is er nog de finale van MotoGP in Valencia (17 november), een open wedstrijd want alle titels zijn er al begeven.

error: Alert: Content is protected !!