Home > VAS > Regularity > VAS Zuid-Limburg: laatste Regularity van 2019

VAS Zuid-Limburg: laatste Regularity van 2019

Samen met de Rally van Zuid-Limburg wordt ook opnieuw de Regularity van Zuid-Limburg verreden. Een buitenkansje voor de deelnemers die zo kunnen kennis maken met het uitdagende parcours in de fruitstreek.

foto: ©W.Bouchez

Ik snap het niet, die regularity”, zei iemand laatst. Nu, wees gerust, de persoon in kwestie was bekend genoeg met het regionale autosportgebeuren om te weten wat regularity inhoudt. Een wedstrijd waarbij de deelnemers over het afgebakende traject te allen tijde een vooraf bepaald gemiddelde moeten aanhouden. De opmerking was waarschijnlijk wat “Jambersiaans”. Wat bezielt de deelnemers? Wel, een unieke gelegenheid om goedkoop kennis te kunnen maken met enkele van de leukste rallyproeven in het land. En dat in een wagen van minstens 25 jaar oud, iconische wagens dus…

Het is een formule die redelijk wat succes kent. Getuige de deelnemerslijst met voorlopig 39 wagens op het appel. Vader Paul en zoon Sander Van den Wyngaert zijn het beste geplaatst om met de VW Corrado 16V zichzelf op te volgen als kampioenen. Met zeges in de Gitter Regularity en in Kasterlee, staan ze duidelijk “los” van de achtervolgers. Dat zijn dan vooral vader Luc en dochter Tasha Van den Bogerd, in de eigenzinnige Daihatsu Rocky Jeep. Ook vader Patrick en zoon Ari Meeus draaien dit jaar nog mee voor de titel, met hun mooie Ford Sierra. Ze staan op gelijke hoogte met de Van den Bogerds. Vader Jurgen en de jonge Tim De Bruyne schreven al de prestigieuze Sezoens Regularity op hun naam. Misschien voegen ze daar zondag de Zuid-Limburg aan toe? Wat de dagzege betreft kunnen er nog verrassingen vallen. Zo komen Sam De Wolf en Julie Cole met de Porsche 924 steeds sterker uit de hoek. Hoelang nog voor hun eerste zege? En ook de zussen Stephanie en Elien Dierckx, met de Toyota MR2, beleven een van hun beste seizoenen terwijl vorig jaar Gilbert Verstraeten verraste met zijn eerste zege in Regularity. Hij zal het exploot dit jaar graag overdoen!

De regularity deelnemers volgen de proeven van de rally. Ook de servicezone en het rally hoofdkwartier zijn net als dat van de rally gelegen op de Industriezone, in de Ambachtsweg in Gingelom. De regularity deelnemers zullen voor de passage van de rally rijden. Dat betekent dat op zondag 10 november de eerste wagen start om 7u40 op de proef van Niel. Er worden drie lussen van drie proeven gereden. De finish is voor de eerste wagens voorzien om 17u30.

(persbericht)

 

error: Alert: Content is protected !!