Home > Rally > Rallyraid > Dakar: Fernando Alonso en Toyota Gazoo Racing met laatste voorbereidingen

Dakar: Fernando Alonso en Toyota Gazoo Racing met laatste voorbereidingen

Fernando Alonso en Marc Coma zijn toe aan hun laatste voorbereidingen voor de 2020 Dakar Rally. Met Toyota Gazoo Racing nemen ze van vijf tot negen november deel aan de Al Ula-Neom Cross-Country Rally in Saoedi-Arabië.

foto: ©Toyota Gazoo racing

Deze lokale rally is deel van het Saudische Toyota Desert Rally kampioenschap en telt 765 kilometer over vijf verschillende etappes. De wedstrijd heeft wel plaats in een heel ander deel van het Arabische schiereiland dan de Dakar, maar de omstandigheden zijn gelijkaardig aan wat er kan verwacht worden in januari. De Al Ula-Neom Cross-Country Rally wordt een ideale trainingsgrond voor Fernando Alonso en Marc Coma, die meer kilometers kunnen afmalen met de Toyota Hilux.

Dit is de eerste keer dat ik in Saoedi-Arabië ben en ik ben volop het land aan het ontdekken en ook het terrein waarop uiteindelijk ook de Dakar rally zal rijden. Het wordt voor mij allemaal een nieuwe ervaring maar ik kijk er echt naar uit. Marc en ik hielden hier tests voor de rally en we kregen een compleet nieuwe wagen. Daarmee legden we al wat shakedown kilometers af om er zeker van te zijn dat alles werkt. We zullen in de Dakar dezelfde wagen gebruiken, dus is het belangrijk dat we er 100% klaar voor zijn“, aldus Fernando Alonso.

error: Alert: Content is protected !!